Gi kladdkaka - recept


100 gram  osaltat smör
100 gram  mörk choklad (minst 70%)
1 dl  vispgrädde
2 st  ägg
1 st  vaniljstång
1 msk  kakao
 
1. Smält smör och choklad ihop och tillsätt sedan grädden.

2. Vispa äggen fluffiga. Häll ner chokladsmeten i äggen.

3. Tillsätt innanmätet av vaniljstången/vaniljsockret och kakaon.

4. Häll i form. Grädda 6 minuter i ugnen på 200 grader.

5. Låt kakan svalna, bäst blir den när den stått i kylen några timmar. Servera med grädde och gärna lite hallon! I stället för florsocker kan man pudra lite kakao ovanpå.


Kommentarer

Kommentera gärna här:

Ditt namn, tack:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ej offentlig)

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0